Bekijk het origineel

L>^ koe zucnt net veel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

L>^ koe zucnt net veel

2 minuten leestijd

De kip nioet leggen ei na ei. Maar ruimte is er heel niet bij. Er is iets van een batterij. Zon legkip is geheel niet vrij. De baas gunt 't beest veel extra licht. Verlichte hokken, vreemd gezicht. Maar 't hoort er heden echt zo bij. Dat geeft nog weer een extra ei. En is het kipje „uitgelegd", dan wordt geen goed woord meer gezegd. Dan gaat het naar de kippeitslager. Die neemt het, het zij vet of mager. Het mestkalf, het verzet geen poot. Het klaagt soms af en toe de nood. Er dient terdege opgelet Haast geen beweging, dus vlug vet. Bij zomerdag een marteling, een meststal is een vreeslijk ding. Het mes ligt voor het mestkalf klaar, want doet het bij veel hitte naar, dan heeft het dit dra tot z'n deel: Men zet het mes vlug op de keel. Zo krijgen wij ons kalfsvlees, en als 'k dan in de bijbel lees, dit Bijbelwoord: Hoe zucht het vee, dan valt 'hel heden ook niet mee.. 't Moet vlugger en nog vlugger gaan.^ Wie kan dit zuchten nog verstaan? Hoe zullen onze dove oren, dit op de dag van heden horen? Het draait toch alles om het geld. En ds dat maar wordt neergeteld, dan gaan we rustig er mee voort. Wat wordt van 't zuchten nog gehoord?

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 19 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

L>^ koe zucnt net veel

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 19 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken