Bekijk het origineel

V.S.-hulp aan Israël wordt intensiever

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

V.S.-hulp aan Israël wordt intensiever

2 minuten leestijd

WASHINGTON — Amerika, dat woensdag bekendmaakte dat het zijn wapenleveranties aan Israël versneld uitvoerde, gaat meer gebruik maken van Israëlische en andere buitenlandse schepen voor het overbrengen van materieel naar de Joodse staat.Amerikaanse schepen worden voor dit soort vervoer niet gebruikt, verklaarden donderdag Amerikaanse functionarissen in Washington.

Hoewel zij niet meedeelden, wat voor materieel per schip overgebracht wordt, is het logisch aan te nemen dat het vliegtuigen, tanks en legervrachtwagens zijn. Doorgaans welingelichte militaire kringen in Washington zeiden, dat het Amerikaanse korps mariniers opdracht heeft gekregen tachtig Skyhawk-gevechtsbommenwerpers uit zijn arsenaal klaar te maken voor overbrenging naar Israël op zeer korte temijn. Uit die haven van Norfolk in Virginia — het Amerikaanse Den Helder — heeft men Israëlische schepen zien vertrekken met Skyhawks vastgesjord aan dek.

Wat de Amerikaanse luchtbrug op Israël betreft, maken de Verenigde Staten twintig vluchten per dag, voornamelijk vanaf Europese bases. Ze maken daarbij gebruik van het reusachtige transportvliegtuig C-5a en andere vrachttoestellen. De Russen hebben in negen dagen meer dan 400 vluchten op Syrië en Egypte gemaakt, schatten de Amerikanen. Daarmee hebben ze 6500 ton materieel aangevoerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 19 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

V.S.-hulp aan Israël wordt intensiever

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 19 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken