Bekijk het origineel

Met iedereen toerist noemen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Met iedereen toerist noemen

1 minuut leestijd

staatssecretaris Meijer (Cultuur, recreatie en maatschappelijk werk) vindt dat bepaalde groepen personen, die niet met een specifiek toeristische bedoeling in een gemeente verblijven, vrijgesteld moeten worden van de gemeentelijke toeristenbelasting. Hij denkt hierbij niet alleen aan patiënten in ziekenhuizen en woonwagen- of woonscheepbewoners, maar ook aan cursisten, die aan een vormingscentrum verblijven. Enkele gemeenten verlenen reeds vrijstelling van toeristenbelasting aan internaten voor vormings- en ontwikkelingswerk. De staatssecretaris zegt dit in een vormingscentrum verblijven. KVP-Tweede-Kamerleden GardeniersBerendsen, Du Chatinier en Kleisterlee. Overigens is in een ander geval ook vrijstelling aan zo'n internaat geweigerd. De staatssecretaris, betwijfelt of het criterium „niet ijvinst beogerid" 'in het algemeen als maatstaf voor vrijstelling kan gelden. Hij zal nagaan in hoeverre aan zijn wensen op dit terrein via toepassing van het desbetreffende wetsartikel tegemoet kan worden gekomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 19 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Met iedereen toerist noemen

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 19 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken