Bekijk het origineel

Voorstel verlaging defensiebegroting

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Voorstel verlaging defensiebegroting

BEZUINIGING VAN f 81 MILJOEN

1 minuut leestijd

De reeds aangekondigde verlaging van de defensiebegroting voor 1973 treft o.m. de aanleg van de nieuwe radarketen langs de Nieuwe Waterweg. Dit blijkt uit een vrijdagavond aan de Tweede Kamer gezonden ontwerp van de wet van minister Vredeling (defensie)

De in dit wetsontwerp voorgestelde verlaging bedraagt ƒ 81 miljoen, welk bedrag als volgt over de verschillende krijgsmachtonderdelen is verdeeld: marine ƒ 20.250.000,—,     landmacht ƒ 40.500.000,—    en luchtmacht ƒ 20.250.000,—.
De vermindering is aangebracht op de begrotingsposten aanschafffing groot materieel, welke posten zijn gekozen, omdat hierop fondsen zijn uitgetrokken voor aanschaffingen, waarvan is gebleken, dat de beslissing over plaatsing van orders uitstel kan lijden of dat lagere betalingsverplichtingen zijn vereist. Als mocht blijken dat het bijvoorbeeld om economische redenen voordeliger is alsnog tot bestelling van het materieel over te gaan, dan zullen de benodigde begrotingsgelden worden gevonden door temporisering of het niet laten doorgaan van andere investeringsobjecten, aldus de minister. De verlaging van de defensiebegroting 1973 heeft met name betrekking op de bouw/aanschaffing van
— geleide wapenfregatten;
— de nieuwe radarketen langs de Nieuwe Waterweg;
— mobiel luchtafweergeschut ca. en
— vliegtuigen ter vervanging van de f-104 g vliegtuigen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 20 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Voorstel verlaging defensiebegroting

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 20 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken