Bekijk het origineel

Regeling voor jeugdloon per januari

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Regeling voor jeugdloon per januari "

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De regering streeft ernaar per 1 januari van het volgend jaar een regeling voor een minimumjeugdloon te laten ingaan voor de leeftijden 15 tot en met 22 jaar.
Het jeugdloon wordt afgeleid van het wettelijk minimumloon dat nu 985,40 gulden per maand bruto is voor werknemers van 23 jaar en ouder.
Voor iedere leeftijdscategorie wordt een aftrekpercentage van 7,5 voorgesteld. Dit betekent dat het voor twintigjarigen 763,70 gulden per maand kan worden, voor achttienjarigen 615,90 gulden en voor vijftienjarigen 394,20 gulden op basis van het huidige minimumloon. Bij een kortere dan de normale werkduur is het minimumjeugdloon naar evenredigheid lager.
Bij één dag partiële leerplicht en bij een vijfdaagse werkweek zou het minimumjeugdloon voor een vijftienjarige 4/5 van 394,20 gulden worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 20 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Regeling voor jeugdloon per januari

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 20 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken