Bekijk het origineel

CBS stelt een onderzoek in

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

CBS stelt een onderzoek in

GEZINSUITGAVEN

1 minuut leestijd

In 1974 zal het Centraal bureau voor de Statistiek (CBS) een onderzoek inistellen naar de gezinsuitgaven van weiilmemersgezinnen. Dit budgetonderzoek is noodzakelijk voor de herziening van de basis van het prijsindexcijfer van de geztnsconsumptie. Thans ligt nog het uitgavenpatroon van 1969 aan dit prijsindexcijfer ten grondslag.

Het onderzoek zal in 74 Nederlandse gemeenten worden gehouden onder werknemersgezinnen die bestaan uit een echtpaar met een, twee, drie of vier kinderen joniger dan 15 jaar. Tot de 74 gemeenten waar het onderzoek wordt ingesteld, behoren in elk geval de gemeeraten met 80.000 of meer inwoners.

De medewerkende gezinnen zullen een maand lang hun dagelijkse uitgaven noteren. Verder zullen zij oog enkele keren bezoek krijgen van een enquêttrice van het CBS, die dan^ zal vragen naar uitgaven voor duurzame goederen. Na afloop van het onderzoeik ontvanigen de gezinnen als blijk van waardering voor hun medewerfcing ƒ25,-.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 20 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

CBS stelt een onderzoek in

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 20 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken