Bekijk het origineel

Arabische minister prijst Spanje

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Arabische minister prijst Spanje

2 minuten leestijd

MADRID (A.P) — Minister van buitenlandse zaken, Oemar Al-Saggaf van Saoedi Arabië heeft vrijdag in Madrid tegenover verslaggevers verklaard, dat de militaire bevoorrading van Israël „zo immens groot is, dat zelfs een land dat tien maal zo groot is als Israël er geen raad mee zou weten". Al-Saggaf kwam in Madrid aan uit de Verenigde Staten waar hij woensdag met president Nixon besprekingen heeft gevoerd over de situatie in het Midden-Oosten.

De minister verklaarde dat de Arabische landen hun belofte zouden houden dat zij de olieleverantie aan Spanje niets in de weg zouden leggen. Spanje, aldus Al-Saggaf, is altijd een „bevriende natie geweest, die zich heeft opgesteld aan de zijde van de rechtvaardigheid en aan de zijde van de Arabische landen".
Bij de besprekingen in Washington met Nixon en de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Henry Kissinger is Al-Saggaf opgetreden als woordvoerder van de Arabische landen.
De besprekingen werden Al-Saggaf bijgewoond door de ministers van buitenlandse zaken van Algerije, Koeweit en Marokko. Al-Saggaf verklaarde in Madrid, dat hij aan president Nixon het Arabische standpunt had uiteengezet in de hoop diat die Amerikaanse houding tegenover de oorlog in het Middenoostem „constructief en positief" zou worden.
Of het gesprek met Nixon positief of negatief zou uitvallen, durfde de minister niet te zeggen. Volgens hem strijdt de gehele Arabische natie momenteel als een man met het doel de-door-Israël-bezette-gebieden te heroveren.
Al-Saggaf reist van Madrid via Geneve terug naar Saoedi-Arabië.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 20 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Arabische minister prijst Spanje

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 20 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken