Bekijk het origineel

Nog onzekerheid Waalbrug Tiel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Nog onzekerheid Waalbrug Tiel

2 minuten leestijd

AALTEN — De 71-jarige heer G. H. G. Schön uit Stralen (West-Duitsland) Is vrijdagmiddag in Aalten bij een verkeersongeval om het leven gekomen. De personenauto die hij bestuurde kwam lin botsing met een vrachtwagen, toen hij zonder te stoppen een voorramigsweg opreed. Zijn vrouw werd met ernstige verwondingen in een ziekenhuis opgenomen.

(Van onze correspondent) Niemand lijkt meer iets te durven zeggen over het tijdstip, waarop de Waalbrug bij Tiel gereed zal zijn. De aannemer - De Combinatie Tielse Brug ( van Hattem en Blankevoort, Zanen en Verstoep) - heeft uitstel van oplevering tot 1 juni 1974 gevraagd. Het is nog maar de vraag of het gigantische karwei dan wel gereed zal zijn.

De heer J. Baker, technisch hoofdambtenaar van de Provinciale Waterstaat van Gelderland deelde ons mee,dat „we een zeer ongunstige tijd tegetegemoet gaan, daar beton nu eenmaal vorstgevoelig is". De heer J. Rysewijk, projectleider, zei 1 juni een geschikte datum te vinden, maar hij durfde er niet meer van te zeggen. Dat het uitstel van oplevering een grote financiële strop inhoudt is wel duidelijk.

Volgens de heer Bakker heeft de opdrachtgeefster tot de bouw, de Stichting Waalbrug Tiel, nog niet beslist of •Ae aannemer de boete voor te late levering in rekening wordt gebracht. De boete bedraagt ƒ lO.OOO,- per week vanaf 1 oktober 1973. De Watermaatschappij Zeeland GS van Zeeland zijn van mening, dat Om tof een oordeel te komen hadden en verbouw van de bijzondere lagere school te Gameren. De laagste Inschrijver was de Fa. C. Kraaij te Well voor een bedrag van f 427.420. De hoogste inschrijver: Van Willigen's Bouwbedrijf BV te Gameren voor f 461.220,-. De gunning is aangehouden. Kanaal door Voorne is zover gevorderd dat met gedeeltelijke beplanting kan worden begonnen. Deze beplanting zal een aantrekkelijk element in het landschap gaan vormen als tegenhanger van de industrie dn de omgeving. Mr. H. B. Engelsman, gedeputeerde van Zuid-Holland, zal op dinsdag 6 november de eerste boom in het project planten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 20 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Nog onzekerheid Waalbrug Tiel

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 20 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken