Bekijk het origineel

FOTOGRAFEREN IN REGEN

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

FOTOGRAFEREN IN REGEN

2 minuten leestijd

Oktober, november en december zijn meestal sombere maanden. Het regent vaak, wat alles koud en aikelig maakt. Het enige wat je kunt doen is bij de kachel zitten met iets warms te drinken. Maar als de regen ophoudt of minder wordt kan een ondernemende fotograaf buiten heel wat mogelijkheden vinden om te fotograferen.

Na de regen worden de gewone alledaagse dingen buiten „schoon en helder". De straten vormen een blinkende zwarte achtergrond voor de gekleurde bladeren van de bomen en reflecteren de neonlampen. Straatstenen worden fluweelaöhtig grijs en kleurloze houten schuttingen worden diep-zwart. Boomstaromen glimmen en de bladeren, die anders dor en bruin zijn, zijn besprenkeld met grote glanzende druppels. Alle kleuren zijn helder, de weinige overgebleven goudsbloemen schitteren en een oranje regenjas lijifct haast lichtgevend.

In de stad zijn er 'kleuren genoeg. Er zijn reclamelichten, paraplu's, regenjassen, bussen er» auto's. De kleuren reflecteren in plassen en op het natte asfalt en worden bewegende patronen. Dit alles is een uitdaging om eens te stoppen en te fihnen of te fotograferen. De kleuren buiten de stad zijn meestal stemmiger, maar daarom niet minder mooi dan de heldere kleuren van de stad. Hier gaat het meer om de fijnheid; weinig felle kleuren in een compositie van grijs en bruin.

November is ook erg geschikt om eens de structuur van steen, hout of i schors te bekijken of composities die gevormd worden door de bladerloze bomen en het onkruid. Probeert u dit voor de afwisseling eens in zwart-wit te fotograferen.

Helaas, het zal Intussen wel weer regenen en dan zit u weer binnen met uw fotospullen. Misschien is dat wel het geschikte moment om eens zelf uw filmpje te ontwikkelen en afdrukken te maken. Er is literatuur genoeg die u Als het weer zelfs te slecht is voor de eendjes, kan een waakzame jotograaf dergelijke foto's maken en daarmee zelfs een prijs winnen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 22 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

FOTOGRAFEREN IN REGEN

Bekijk de hele uitgave van maandag 22 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken