Bekijk het origineel

IN DE GOUDE GAPER

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

IN DE GOUDE GAPER

1 minuut leestijd

MET TEKENINGEN VAN W. G. VAN DE HULST JR.
50. Opeens ... Beneden! ... Gebommer op de deur. Een stem! Juffer Ursel, in haar gekrijs onder het dek, hoort het niet. Anne Marie wel. Ze sloft op haar blote voeten naar 't venster, weet niet, of ze nu lachen of huilen moet. Ze zegt: „Daar hèb je 't nou al. Dat gebrul ook..." Ze kijkt naar buiten. O, ze begrijpt het: "t is de nachtwacht met z'n piek en z'n lantaarntje. Ze ziet de lichtschijn op de donkere straat, en ze doet dadelijk het venster open, roept: „Ja, ja nachtwacht, ja, ja ik kom al. Stil maar! 't Zal je open doen en je alles vertellen. Ha-ha-ha!"

De oude nachtwacht staakt z'n gebommer. Hè, dat is 'n pak van z'n hart; die ene juffer lacht. Ja, want hij had net geroepen: „Elf heit de klok! De klok het elf!" — hij was net zo gemakkelijk op de rand van de put gaan zitten, om wat uit te rusten, toen hij dat vreselijke gillen hoorde in de Goude Gaper. Ja, x toen móéstie wel gaan kijken, al ging z'n hart ook van rik-ke-tik...

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 22 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

IN DE GOUDE GAPER

Bekijk de hele uitgave van maandag 22 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken