Bekijk het origineel

Ghaddafi noemt bestand tijdbom

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Ghaddafi noemt bestand tijdbom

2 minuten leestijd

PARIJS — De Libische leider kolonel Ghaddafi heeft in een interview met Le Monde een staakt-het-vuren in het Midden-Oosten een „tijdbom" genoemd. Hij stelde de Sovjet-Unie en de Arabische leiders verantwoordelijk voor militaire mislukkingen. „Een bestand dat wordt opgelegd door Amerikanen en Russen? Nooit", aldus Ghaddafi tegen Le Monde, enkele uren voor de Veiligheidsraad de Amerikaans-Russische resolutie zonder tegenstemmen aannam.
„Ze bieden ons een tijdbom aan", aldus Ghaddafi, die van mening was dat de Arabieren door de Sowjet-Unie zijn bedrogen. ,,Als de Russen niet zo'n ophef hadden gemaakt over hun wapenleveranties aan de Arabische staten, als hun propaganda-apparaat niet zoveel over luchtbruggen had gepraat, zouden de Amerikanen nooit Israël bevoorraad hebben. We zijn de slachtoffers van de Russische demagogie. De Arabieren zijn, net als de Joden, de slachtoffers van de rivaliteit tussen Moskou en Washington", aldus Ghaddafi.
De Libische president zei dat de Arabieren zich tegen de Sowjet-Unie zullen keren als ze de oorlog verliezen en waarschuwde de Europeanen dat de Arabieren door olie af te snijden hun industrie zullen „ruïneren" als zij het bestand steunen.
Libische arbeiders en studenten hebben de Amerikaanse ambassade in Tripoli met stenen bekogeld, zo meldt het Iraakse persbureau uit de Libische hoofdstad. Een 50-tal politiemannen hield de betogers uit de buurt van het ambassadegebouw. De demonstranten keerden zich tegen de Amerikaanse militaire hulp aan Israël en de bestandsresolutie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 23 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Ghaddafi noemt bestand tijdbom

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 23 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken