Bekijk het origineel

Praagse

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Praagse "chr.'' vredesbeweging fel contra Israels "agressie''

2 minuten leestijd

De Praagse Christelijke vredesbeweging, die ook in westerse landen, waaronder Nederland, afdelingen heeft, kant zich tegen Israël en schaart zich achter de Arabische landen in het huidige conflict in het Midden-Oosten. De president van de Praagse vredesbeweging, de Russische metropoliet Nikodini en de algemeen secretaris, de Hongaar dr. Karoly Toth, hebben vanuit Praag de volgende verklaring uitgegeven:

„Sinds juni 1967 heeft de Praagse Christelijke vredesbeweging met grote aandacht de crisis in het Midden-Oosten gevolgd. Het heeft consequent de rechtvaardige zaak van de Arabische staten, die onderworpen waren aan militaire agressie van Israël, en hun eisen betreffende de teruggave van de door Israël bezette gebieden gesteund, evenals de rechten van de Palestijnen. De Praagse Christelijke vredesbeweging heeft consequent elke poging om de agressieve politiek van Israël een godsdienstige interpretatie te geven, ongegrond verklaard.
De vredesbeweging hechtte haar goedkeuring aan het besluit van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties van 22 november 1967, evenals aan de andere besluiten en resoluties van de algemene vergadering van de VN, die de weg naar een vredige en rechtvaardige oplossing van de crisis in het Midden-Oosten aangaven.
Na constant het streven van de VN evenals de eisen van de publieke opinie, en ook het streven van godsdienstige kringen in verschillende landen om het conflict in het Midden-Oosten door vreedzame middelen op te lossen, verworpen te hebben, begon Israël weer met militaire acties, die resulteren in menselijke offers, lijden en vernietiging. Het is duidelijk dat de teruggave van de bezette gebieden aan de respectievelijke Arabische staten door Israël en een juiste waarborg van de rechten van de Palestijnen een redelijke en vreedzame oplossing van dit probleem zouden bewerkstelligen.
De Praagse vredesbeweging doet een beroep op de publieke opinie van christenen over de gehele wereld het gerechtvaardigde streven van de Arabische staten, gericht op herstel van hun rechten en in gebieden die met geweld van hen zijn afgescheiden, te ondersteunen en er bij Israël op aan te dringen het conflict door vreedzame middelen onmiddellijk op te lossen", aldus de trouwe vazal van de communistische politiek der Sowjet-Unie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 23 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Praagse

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 23 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken