Bekijk het origineel

Gelijkvormig

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Gelijkvormig

2 minuten leestijd

Als wij geestelijk worden verlaten, geschiedt dat om ons in alle delen temeer aan het Beeld van Zijn Zoon gelijkvormig te maken; want daartoe zijn wij van eeuwigheid verordineerd. Ook Christus, de Beminde des Vaders, hebben deze aanvechtingen getroffen, maar heel anders en veel harder, dan ons. Juist daarom troffen ze Hem zo hard, opdat wij daardoor bevrijd zouden zijn, niet van ze niet enigszins te kennen maar niet alzo te kennen als eigen straf der zonden en nog de prikkel van de vloek in zich hebbend. In banger aanvechtingen zijnde, zegt Lucas, hoeveel Hij toen nog door geen mens bestreden werd; en nochtans was Zijn geest zo benauwd, benauwd tot de dood toe, dat Hij niet wist waar Zich te keren of te verbergen. Hij vond bij Zijn discipelen geen hulp, bij Zijn Vader geen troost. Hij was verlaten van hemel en aarde. Een beker van helse straf moest Hij ledigen, de straf van al onze zonden, en het vervloektste vloekwater moest Hij, hoewel het nauwelijks kunnende, toch drinken. Want Hij zei: Niet gelijk Ik wil, maar gelijk Gij wilt.

JOH. HOORNBEECK
       ("Geestelijke Verlatingen").

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Gelijkvormig

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken