Bekijk het origineel

Medische hulpgoederen voor Midden-Oosten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Medische hulpgoederen voor Midden-Oosten

1 minuut leestijd

Het Nederlandse Rode Kruis zal de komende dagen grote hoeveelheden medische hulpgoederen voor de oorlogsslachtoffers naar het Midden-Oosten zenden. Alle voorraden gaan naar de delegaties van het internationale Rode Kruis in de betrokken landen, aldus een mededeling.

Donderdag gaat een partij verbandmiddelen naar Tel Aviv, zaterdag gevolgd door medische instrumenten, medicamenten en antibiotica, waar Israël om gevraagd heeft. Voor Syrië en Egypte worden soortgelijke zendingen klaar gemaakt. Hier betreft het vooral infuusmaterieel en infuusvloeistoffen, operatiehandschoenen en hechtingsmateriaal. De goederen voor Syrië gaan via Beiroet, die voor Egypte rechtstreeks naar Cairo, als tenminste de internationale luchthavens in die landen binnen enkele dagen weer open gaan. Is dat niet het geval, dan worden de goederen naar Cyprus gebracht, van waar het Bode Kruis zijn hulpoperaties met een speciaal vliegtuig uitvoert.

De totale waarde van de Nederlandse hulp bedraagt nu al bijna 200.000 gulden, inclusief de 50 mille die het Rode Kruis al eerder beschikbaar stelde voor activiteiten voor de krijgsgevangenen van alle landen. Op giro 777, het rampennummer van de organisatie in Den Haag, is al bijna 75 mille binnengekomen, aldus het Rode Kruis.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Medische hulpgoederen voor Midden-Oosten

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken