Bekijk het origineel

Bemanning Prinsendam krijgt betere hutten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Bemanning Prinsendam krijgt betere hutten

2 minuten leestijd

KOTTEKD.'V.M — Op het nieuwe passagiersschip Prinsendam zijn 24 bcmanningshutten ontruimd ora de daar huizende opvarenden te verlossen van het lawaai van de schroeven.

De directie van de Rotterdamse rederij Holland Amerika Lijn (HAL) heeft nu voor deze mensen een aantal hutten laten inrichten, die oorspronkelijk voor passagiers waren bestemd.

De passagiersaccomodatie werd daarop aangevuld door op het zonnedek zestien hutten te bouwen. Daartoe moest de passagierslift een dek hoger worden verlengd. Het schip heeft door die verandering een enigszins ander silhouet gekregen.

Ongeveer een half jaar- later dan de bedoeling was, zal de HAL op 12 november het speciaal voor het maken van vakantiereizen in de Indonesische wateren ontworpen passagiersschip overnemen van de scheepswerf De Merwede in Hardinxveld-Giessendam. Dit gebeurt tijdens de officiële proeftocht op de Noordzee.

Deze vertraging ontstond, toen op 24 april brand uitbrak in de nachtclub van het schip. Het hele promenadedek moest worden vernieuwd wegens rookschade.

Door de hitte smolten de elektrische kabels. De Prinsendam moest van een geheel nieuwe bekabeling (circa 8 km) worden voorzien.

De Rotterdamse rederij had het schip voor f 50,- miljoen besteld. De werf en de verzekering regelen de onvoorziene schade van ongeveer f 7 miljoen.

Het voor 375 passagiers ingerichte schip zal op 30 november naar Singapore vertrekken. Voordien maakt het nog enkele korte tochten op de Noordzee met personeelsleden en relaties. Van Singapore uit gaat de Prinsendam om de veertien dagen cruises maken in de Indonesische archipel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Bemanning Prinsendam krijgt betere hutten

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken