Bekijk het origineel

Rem op woningbouw in Vecht-plassengebied

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Rem op woningbouw in Vecht-plassengebied

Burgemeester Panis van Maartensdijk:

2 minuten leestijd

De grote bouwactiviteit van enkele ütrechlse gemeenten in het zogenaamde vecht- en plassengebied in de afgelopen jaren heeft geleid tot een rigoreuze beperking van die activiteiten. Van grote groei mag geen sprake meer zijn.

Hoewel ex-minister Udink van volkshuisvesting vorig jaar nog met een absolute bouwstop dreigde is nu bereikt dat er tot 1981 in dit gebied 2790 woningen extra bij mogen worden gebouwd van welk aantal er al 1500 volledig administratief vastliggen bijvoorbeeld omdat de bouwvergunningen zijn verleend, voordat de minister en het provinciaal bestuur van Utrecht tot overeenstemming kwamen over de beperking.

Burgemeester mr. A. Panis van Maartensdijk heeft dit dinsdagmiddag meegedeeld. Deze kleine Utrechtse gemeente krijgt een nog te verdelen restant van 1300 woningn, 500 direct eu later nog eens 200 als kan worden aangetoond dat deze woningen nodig zijn voor de woningzoekende inwoners van deze plaats.

Mr. Panis zei dat de gemeente nog geen 1100 woningen had willen bouwen tot 1981 maar nu tevreden is met die 500 tot 700 omdat het er een tijdlang naar uit heeft gezien dat men niets zou krijgen. Enkele andere gemeenten in dit gebied bouwden zo snel dat de koek die tot 1981 verdeeld moest worden volgens het streekplan van het provinciaal bestuur, al bijna op was in 1972.

Het gaat hier om de gemeenten Abcoude. Breukelen, Loosdrecht, Vinkeveen, Loenen, Nigtevecht en Maartensdijk. Met name Vinkeveen heeft van 1968 tot en met 1972 toestemming gegeven voor de bouw van 623 woningen terwijl de toegestane produktie voor die periode 175 was. Ook Breukelen bouwde meer dan was voorzien, 785 woningen gebouwd en 290 gepland.

Het gebied van de Vecht, de Loosdrechtse en de Vinkeveense plassen dreigde door die bouwactiviteiten „dicht te groeien", waardoor de recreatieve waarde van het gebied achteruit lou gaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Rem op woningbouw in Vecht-plassengebied

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken