Bekijk het origineel

Vervoersovereenliomst Nederland-DDR

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Vervoersovereenliomst Nederland-DDR

1 minuut leestijd

Dinsdag heeft minister Westerterp van Verkeer en Waterstaat de onderminister van Verkeerswezen van de DDR ontvahgen en met hem gesproken over een aantal vraagstukken betreffende het wegvervoerfn de luchtvaart.

Bij deze gelegenheid is door beide bewindslieden een overeenkomst geparafeerd betreffende een wcgvcrvoerovereenkomst tussen beide landen.

Deze overeenkomst is het resultaat van besprekingen welke de afgelopen dagen zijn gevoerd tussen delegaties van het ministerie van Verkeerswezen van de DDR en esn delegatie van Verkeer en Waterstaat. Deze besprekingen hebben geleid tot een akkoord over het internationale wegvervoer tussen beide landen. Het akkoord voorziet voor het personenvervoer (met uitzondering van autobusdiensten) in een volledige vrijheid. Voor het goederenvervoer zal er een vergunningenstelsel komen waarbij beide landen de benodigde vergunningen zullen uitwisselen. Tenslotte is in het akkoord geregeld een wederzijdse vrijstelling van alle het vervoer betreffende belastingen. Beide delegaties zijn overeengekomen de bepalingen van het akkoord reeds met ingang van 1 januari 1974 toe te passen in afwachting van de formele inwerkingtreding. De besprekingen over een luchtvaartverdrag tussen beide landen zijn nog niet afgesloten doch zullen te zijner tijd worden voortgezet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Vervoersovereenliomst Nederland-DDR

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken