Bekijk het origineel

Ds. C. v.Ommen uit Herwijnen overleden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Ds. C. v.Ommen uit Herwijnen overleden

2 minuten leestijd

Na een kortstondige ziekte is in een Hilversums ziekenhuis ds. C. van Ommen, Gereformeerd predikant te Herwijnen, overleden op 59-jarige leeftijd. Ds. Van Ommen zal a.s. vrijdagmiddag in zijn woonplaats worden begraven na een rouwdienst, waarin ds. Ph. J. Huijser, emeritus-predikant te Werkendam, voorgaat.
Ds. Cornells van Ommen werd op 7 augustus 1914 te Baarn geboren. Hij studeerde aan de Kamper hogeschool, werd in 1941 kandidaat en hulpprediker te Leiden en op 17 mei 1942 deed hij zijn intrede als predikant van de Geref. Kerk van Maastricht. Zijn bevestiger was prof. dr. K. Schilder.
In 1945 ging ds. Van Ommen met de Vrijmaking mee en het volgende jaar nam hij het beroep aan naar de Vrijgemaakte Geref. Kerk van Wezep. In 1948 volgde Zwolle, waar hij beroepen was als missionair predikant voor de arbeid op Soemba.
In 1950 vertrok ds. Van Ommen naar Hattem, waarna hij in 1965 terugkeerde naar de (synodale) Geref. Kerken. Hij aanvaardde het beroep naar Werkendam en werd op 10 oktober 1971 bevestigd te Herwijnen.
In zijn ambtsperiode te Werkendam was ds. Van Ommen enkele malen afgevaardigde naar de particuliere en generale synoden der Geref. Kerken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Ds. C. v.Ommen uit Herwijnen overleden

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken