Bekijk het origineel

R.D.-receptenhoek

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

R.D.-receptenhoek

2 minuten leestijd

Bieslook is een fijn tuinkruid, hetwelk uit lange, holle sprieten bestaat, die altijd rauw worden gegeten. Bieslook behoort evenals ui, knoflook en sjalot tot de uitgebreide look-famUie. Het is gemakkelijk te kweken, binnen in een pot op de vensiterbank, of in een ruime bak buiten op balkon of in de tuin. Bieslook heeft een zachte uiensmaak en mag nooit worden meegekookt. Fijngeknipt en in sla, sauzen of soepen gebruikt geeft bieslook een heerlijk geurig aroma aan deze gerechten.

Gevuld varkenshaasje. 2 kleine var- j lic, basilicum, salie, 3 eetlepels boter, 2 kenshaasjes, zout, peper, 3 eetlepels ge- eetlepels tomatenpuree, cocktailprikraspte kaas, rozemarijn, peper, peterse- | kers, 1 dl bouillon, 1 bekertje sour cream, 2 eetlepels maizena, citroensap, paprikapoeder.

Geef de varkenshaasjes aan de lange zijde een insnijding en klap ze gedeeltelijk open. Wrijf ze aan de binnenzijde en buitenkant in met zout en peper. Meng 2 eetlepels kaas met de gehakte rozemarijn, peper, peterselie, basilicum en salie. Roer hiervan de helft door 1 eetlepel boter en de tomatenpuree. Strijk deze massa in de opengeklapte varkenshaasjes. Vouw deze dicht en zet ze vast met een cocktailprikker. Bak ze in de rest van de boter rondom bruin. Voeg de bouillon toe en laat het vlees 20 minuten zachtjes pruttelen. Vermeng de sour cream met de maizepa en bind de saus, door eerst iets van de hete saus bij het mengsel te schenken, daarna terug in de pan te doen en al roerende even door te laten koken. Maak hem met citroensap en paprikapoeder op smaak af Schenk de saus over het varkenshaasje en strooi nog iets geraspte kaas over het vlees.

Aardappelschotel met room. 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 20 g boter, 1 kg aardappelen, zout, versgemalen peper, noot, 1 ei, 1/2 liter koffieroom, 200 g geraspte oude kaas.

Fruit de gesnipperde ui met het uitgeknepen teentje knoflook in de boter. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Leg deze in een kom, strooi er zout op, gemalen peper en noot. Voeg een iosgeklopt ei toe, de gefruite ui, de room en 125 g van de geraspte kaas. i Roer alles dooreen en breng de ma,ssa over in een beboterde vuurvaste schotel. Strooi de rest van de geraspte kaas er over en plaats de schotel gedurende 45 minuten in een matig hete oven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 26 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

R.D.-receptenhoek

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 26 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken