Bekijk het origineel

Intrede ds. J. Mijnders te Ridderkerk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Intrede ds. J. Mijnders te Ridderkerk

2 minuten leestijd

Woensdagmiddag jl. werd in Ridderkerk ds. J. Mijnders, gekomen van Rijssen, bevestigd als predikant van de Geref. Gemeente. Zijn bevestiger was de consulent, ds. J. Mol uit Hardinxveld-Giessendam. Hij bediende het Woord n.a.v. 2 Cor. 5 vers 20 en preekte over de dienaar des Woords en zijn opdracht, gezien in twee aspecten: zijn aanstelling en zijn eigenlijke opdracht.
Na de predikatie richtte ds. Mol zich tot ds. en mevr. Mijnders en hij wees de gemeente op de weldaad van de zo spoedig vervulde vacature.
In de avonddienst deed ds. Mijnders zijn intrede in een stampvolle Bethelkerk. Zijn tekst nam de nieuwe predikant uit. Hand. 10 vers 33 en zijn thema was het bezoek van Petrus, waarbij hij drie gedachten naar voren haald: een uitziend volk, een ontboden prediker en een Gode verheerlijkende prediking.
In zijn ernstig woord klonk de vermaning tot de gemeente Ridderkerk door en hij hoopte, als Petrus, een heilbegerig volk te mogen ontmoeten.
Na de predikatie volgden de gebruikelijke toespraken. Ds. Mijnders mocht o.a. de Ridderkerkse burgemeester, dr. C. J. Verplanke, begroeten. Namens de classis sprak ds. J. W. Verweij zijn nieuwe ambtgenoot toe en namens de plaatselijke kerken deed de Hervormde ds. W. van Gorsel zulks, terwijl ouderling O. Brouwer het woord voerde namens de kerkeraad.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 26 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Intrede ds. J. Mijnders te Ridderkerk

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 26 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken