Bekijk het origineel

door dr. W. CROUGHS kinderarts te Kattendijke

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

door dr. W. CROUGHS kinderarts te Kattendijke

2 minuten leestijd

zoveel mogelijk op de anderen te gelijken en er koste wat kost bij te horen door zich minachtend af te zetten tegen uitingsvormen van de eigen groep. Dit is geen vreemd verschijnsel, maar wel een verschrikkelijk verschijnsel, dat bijvoorbeeld ook waargenomen werd bij Joden in perioden, waarin zij hun eigen identiteit helemaal dreigden te verliezen en trachtten zich geheel aan te passen aan de meerderheid, temidden waarvan zij leefden.

Wat zal er met onze jeugd gebeuren? Vanuit de buitenwereld bereiken hen van leeftijdsgenoten, „opvoeders" en massacommunicatiemiddelen voortdurend informaties, die trachten hen bewust te maken van de toestand van godsdienstige, politieke, sociale en sexuele onderdrukking, waarin zij verkeren en die hen een alternatief van afwerping van autoriteiten en bevrijding van de driften voorspiegelen.

Maar ook binnenshuis worden de meesten van onze jongeren blootgesteld aan voortgaande beïnvloeding door een in de tijdsgeest gedrenkte „neutrale" dagblad- en damesbladpers. In het navolgende geef ik een voorbeeld van een politiek en van een sexueel signaal, dat hen op deze manier bereikt. Naar aanleiding van het bezoek, dat een Nederlandse parlementaire delegatie onlangs aan China bracht, overheerste in de Nederlandse pers de bewondering voor de geweldige economische succes«en van het Chinese communisme. Dat is geen nieuw verschijnsel. In 1936 staarden velen zich blind op de grote economische successen van het nationaal-socialisme, dat het gigantische werkloosheidsprobleem van Duitsland — 6.5 miljoen werklo

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 26 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

door dr. W. CROUGHS kinderarts te Kattendijke

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 26 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken