Bekijk het origineel

Bisschop Simonis maant r.k. leerkrachten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Bisschop Simonis maant r.k. leerkrachten

2 minuten leestijd

Een nieuw geestesklimaat is nodig om de vruchten van de verlossing, zoals vrede, verzoening, gerechtigheid en vreugde te doen gedijen. Dit klimaat, waarin de samenleving zich opnieuw zal kunnen oriënteren op Jezus Christus en Zijn visie op de mens, kan bevorderd worden door een net van werkelijk christelijk geïnspireerde scholen.

Dr. A. J. Simonis, R.K. bisschop van Rotterdam, heeft dit de leerkrachten van alle rond 850 R.K. scholen in zijn bisdom in een uitvoerige brief voorgehouden. In het eeuwfeest van de Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs vond hij een aanleiding zich "aan deze pastorale handreiking te wagen".
De brief kreeg de vorm van een brochure. In drie hoofdstukken gaat de bisschop in op de bestaande problematiek,  de voorwaarden voor een beter leefklimaat op de school en op de cathechese en de pastoraal op school.
In de inleiding spreekt hij uit, dat de brief het bewustzijn mag versterken, dat onderwijs en opvoeding in een gezond leefklimaat een zaak is van aller verantwoordelijkheid.
Daarnaast hoopit hij mee te helpen in het zoeken naar de waarde van de christelijke visie op de mens en maatschappij. Tot besluit van de brief wijst de bisschop op Jezus Christus, die als Leraar het eigenlijke ideaal voor iedere leraar moet zijn, aldus Simonis.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 27 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Bisschop Simonis maant r.k. leerkrachten

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 27 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken