Bekijk het origineel

Palestijnse acties te verwachten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Palestijnse acties te verwachten

Interpol waarschuwt:

3 minuten leestijd

AMSTERDAM — Op een groot aantal plaatsen in Nederland wordt rekening gehouden met acties van Palestijnse verzetsorganisaties.Op de luchthaven Schiphol, bij olieraffinaderijen in Rotterdam en Amsterdam,langs pijpleidingen in de havens en bij andere „te" objecten zijn uitgebreideveiligheidsmaatregelen getroffen. De maatregele zijn dit keer zo onopvallendmogelijk.De waarschuwing, dat Palestijnse acties kunnen worden verwacht, hebbenNederland bereikt via Interpol. De acties zouden rechtreeks verband houdenmet de oorlogssituatie in het Midden-Oosten.

Ze zouden ten doel hebben nog voor er onderhandelingen tussen de arabische landen en Israël kunnen beginnen, de aandacht op de belangen van de Palestijnen te vestigen.

KLM
Ook de toenemende verwijten uit de arabische wereld over de houding van Nederland in het conflict in het Midden-Oosten zijn aanleiding tot verhoogde paraatheid. Op Schiphol worden toestellen van de o.a. de KLM, die in het Midden- Oosten wordt geboycot, extra bewaakt. Een woordvoerder van de luchthaven bevestigde gisteravond dat opnieuw binnen zeer korte tijd alle veiligheidsdiensten op Schiphol in verhoogde staat van paraatheid zijn gebracht, maar hij wilde niets zeggen over de aard der maatregelen.

KARABIJNEN
In het stationsgebouw trok het gistermiddag evenwel de aandacht van veel passagiers, dat de patrouilles van de rijkspolitie waren bewapend met karabijnen. Ook patrouilleren overal op de luchthaven rechercheurs. Majoor E. Gerritsen, commandant van de rijkspolitie op Schiphol, ontkende gisteravond dat er extra maatregelen waren genomen. Hij noemde de patrouilles normaal. Ook in Rotterdam, waar gistermiddag een loos bomalarm was bij de Waalhaven, zei de politie, dat er nauwelijks sprake was van een verhoogde paraatheid. Een woordvoerder van het district Dordrecht van de rijkspoltiie bevestigde daarentegen, dat er een verscherpte bewaking is gesteld en dat er extra diensten wordt gedaan. Vooral in die gebieden, waar iets wordt verwacht", zo zei men dit.
De veiligheidsmaatregelen in Amsterdam zijn vooral genomen in het westelijk havengebeid, waar onder meer olie-opslagplaatsen van de Shell en de Mobilraffinaderij als bedreigde objecten worden beschouwd, evenals sommige schepen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 27 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Palestijnse acties te verwachten

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 27 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken