Bekijk het origineel

INDEGOUDEGAPER

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

INDEGOUDEGAPER

2 minuten leestijd

MET TEKENINGEN VAN W. G. VAN DE HULST JR.
55. Ze sieept dat glinsterende met 'de bezem voorzichtig naar zich toe, grijpt het ietswat schuw een ring van goud. met een flonitersteen.

Hoe? Hoe is dat nou mogelijk? Een vreemde ring van goud onder haar bed? Maar blijheid straalt uit haar ogen. 't Is me nogal een buitenkansje: zomaar op de vroege morgen een ring van kostbaar goud te vinden onder je bed Ze past hem; — voor haar magere, spichtige vingers is hij veel te wijd. Maar van wie zou hij zijn? Van Anne-Marie n i e t. En er is toch niemand geweest hier. Of zou er misschien ? Schichtig kijkt ze rond, gluurt naar de kast, alsof daar soms iemand zich verbergt. Dan opeens denkt ze: De aap! De a a p heeft onder 't bed gezeten vannacht. Ik heb z'n griezelhand zien uitsteken boven de rand. Maar apen dragen toch geen gouden ringen! Brrrr 't Is eigenlijk griezelig vreemd. Nou ja, maar zij heeft hem. En ze h o u d t hem ook. En ze zegt tegen niemand, niemand iets Weet je, waar ze hem bergen zal? Bij het baardmannetje van Scheve Tinus. Dat brengt geluk aan. Zie ie wel!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 27 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

INDEGOUDEGAPER

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 27 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken