Bekijk het origineel

Koningin bezoekt Rotterdam

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Koningin bezoekt Rotterdam

Opening Erasmus-universiteit

2 minuten leestijd

De koningin zal donderdag 8 november tijdens een bezoek aan Rotterdam de Erasmus-universiteit in deze stad officieel openen. Dit gebeurt op een bQeenkomst (om 15.00 uur) in het concertgebouw de Doelen in Rotterdam.

Prof. dr. J. Tinbergen zal in De Doelen een rede houden over het onderwerp „komt er wel een post-economisch tijdperk?" Staatssecretaris dr. G. Kllein spreekt namens de regering. -De universitaire wereld in Rotterdam neemt op deze dag ook afscheid van de nu 60-jarige Nederlandse Economische Hogeschoo'l. Deze is met medische faculteit Roterdam opgegaan In de Era?mus universiteit. Het afscheid (om 10.30 uur in het groot-audltrium Woudenstein) bestaat uit een reeks toespraken o.m. van de voorzitter van het trustfonds dr. J,. Bartels, staatssecretaris Klein en de voorzitter van de Kamer van koophandel. Prof. dr. P. W. Klein zal de bundel „Lof der Historie", aanbieden, met opstellen over geschiedenis en maatschappij, geschreven door twaalf historici betrokken'bij de Erasmus universiteit. Beiaafdklanken en muziek van o.m. de maririerskapel omlijsten deze laatste bijeenkomst van de Economische hogeschool, i .

BErOEKEN

De koningin bezoekt dB dag (om 13.45 uur) het Hoboken-cortplex, waar de medische faculteit is géestigd. Zij zal o.m. de afdeling fysiologie en de bibliotheek bezoeken. ',

Op de openingsbijeenkontet in De Doelen volgt een receptie inde foyers van het gebouw, 's Avonds i er voor leden van de universitaire geneenschap een feest in de studentensocieeit Hermes De koningin zal in Rotterdam ook een bezoek brengen aan i lagere tuinbouwschool „Hugo de Vries\ in het Kralingse bos en aan het wijWebouw „De Larenkamp" in Rotterdam-Z^id.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 27 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Koningin bezoekt Rotterdam

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 27 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken