Bekijk het origineel

Afcent blijft in Brunssum

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Afcent blijft in Brunssum

1 minuut leestijd

ISTANBUL, maandag — Het is vrijwel zéker dat Afcent, het NAVO hoofdkwartier voor Midden Europa in Brunssum blijft gevestigd. Dit heeft het Tilburgse tweede kamerlid dr. H. J. G. Wagtmanis, PPR meegedeeld na gesprekken met Wesitduitse Jeden van het NAVO-parlemeinit en hooggeplaatste NAVO-functiananissen. ' Hij zei te betwijfelen of de Westduitse regering zou instemmen met overplaatsing van Afcent naar de Bondsrepubliek, en meende dat de hoogste NAVO-autoriteiten er weinig voor voelen om het hoofdkwartier uit Liraburg weg te halen. Dr. Wagtmams zei de indruk te hebben dat de berichten over mogelijke verplaatsing waren gelanceerd door militairen om reacties uit te lokken. Afcent, dat i§ gevestigd op het terrein van de mijn Hendrik, verschaft ongeveer achthonderd personen werk. De gemeente Brunssum heeft tegen het einde van de jaren zesibig, toen Afcent naar Limburg kwam, vrij veel geïnvesteerd in de infrastructuur.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 29 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Afcent blijft in Brunssum

Bekijk de hele uitgave van maandag 29 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken