Bekijk het origineel

Overtuiging

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Overtuiging

2 minuten leestijd

Er is een viervoudige daad van Christus' macht, waardoor Hij al de Zijnen verlost en vrijstelt uit hun ellendige staat. De eerste daad is de overtuiging van zonden; de tweede is verbreking over de zonden; de derde is verootmoediging of zelfvernedering; de vierde is geloof; welke alle onderscheidenlijk zich voordoen, wanneer Hij ophoudt op buitengewone wijze te werken, ten dage van Christus' macht; en al wie dadelijke verlossing en zaligheid van Christus hoopt, laat die genade en hulp zoeken in deze weg, zonder welke hij die nooit zal vinden. Laat hij met overtuiging beginnen en wensen dat de Heere hem zijn zonden doet zien, opdat hij daarover aangedaan en vernederd zijnde, door het geloof in staat mag wezen om Jezus Christus te ontvangen, 't Is waar, Christus wordt ons het naast door het geloof toegepast, maar het geloof wordt in ons gewerkt in de weg van overtuiging en droefheid over de zonde. Niemand kan noch wil door het geloof tot Christus komen, opdat Hij zijn zonden wegneme, tenzij hij ze eerst ziet, overtuigd daarvan is en zich daarmee beladen gevoelt.

Th. Sheppard. („Gezonde Gelovige").

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 29 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Overtuiging

Bekijk de hele uitgave van maandag 29 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken