Bekijk het origineel

Vele hervormingsdagbijeenkomsten in het gehele land

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Vele hervormingsdagbijeenkomsten in het gehele land

Op en rond 31 oktober

4 minuten leestijd

Op woensdag 31 oktober a.s. — Hervormingsdag — zullen op talrijke plaatsen in ons land weer speciale kerkdiensten, interkerkelijke bjjeenkomsten, zangavonden e.d. gehouden worden ter gelegenheid van het feit, dat op die datum in het jaar 1517 Maarten Luther zijn befaamde 95 stellingen zou hebben aangeslagen aan de deur van de Wittenbergse slotkapel. Een aantal van deze samenkomsten staat reeds aangekondigd onder onze rubriek predikbeurten. Uit de veelheid van vergaderingen noemen wij er hier enkele.

Zo is er op woensdagavond in de St. Janskerk te Gouda een interkerkelijke bijeenkomst, georganiseerd door de plaatselijike afdeling van de vereniging „Protestants Nederland". Sprekers zijn de Hervormde (Geref.) ds. A. van Eijk uit Gouda en ds. F. Harinck van de Geref. Gemeente van Den Haag-Zuid. Medewerking verleent het gemengd koor „Deo Juvante" met dirigent Adriaan Verhoef en organist Herman van Vliet. De bijeenkomst begint op 20.00uur.
Op dinsdag 30 oktober is er een Reformatie-herdenking, in Hasselt (Ov.), waar — in de Hervormde kerk — prof. dr. C. Graafland, drs. K. Exalto en de Chr. Geref. ds. A. van der Weerd uit Damwoude het woord voeren. De Christ. gemengde zangvereniging ,,Jubilate Deo" uit Woudenberg zingt o.l.v. Mario Telnekes en organist is Jan Zwanepol.
Overmits de E.O. radio-opnamen maakt van deze dienst, die woensdagavond worden uitgezonden, moeten belangstellenden stipt op tijd binnen zijn; de bijeenkomst begint om kwart vóór acht precies.
Eveneens op 30 oktober, dinsdag, is er een interkerkelijke Hervormingsavond in Kampen in de Broederkerk, belegd door de jeugdver. der Geref. Gemeente en het Hervormd-Geref. Verenigingsverband. Ds. J. de Vreugd uit Haaften (Herv.) en ds. D. Rietdijk uit Vlaardlngen (Ger.-Gem.) voeren 't woord, terwijl een bestuurslid van de Geref. Sociale Academie i.o. te Ermelo doel en werkwijze van genoemde opleiding uiteen zet. De aanvang is om kwart vóór acht.
De stichting „In de Rechte Straat" belegt een speciale bijeenkomst in kerkgebouw „Elim" te Capelle aan den IJssel op woensdag 31 oktober. Hier zullen de plaatselijke Hervormde en Geref. Gemeente-predikanten het woordvoeren: rep. drs. E. F. Vergunst en ds. L. Blok. Deze dienst in het kerkgebouw aan de Merellaan begint om acht uur.
In de Christ. Geref. kerk aan de Coloniastraat 25 te Rotterdam-West spreken woensdag ds. A. J. Wijnmaalen (Hervormd, Maartensdijk), ds. R. Boogaard (Geref. Gem. Leiden) en ds. P. Beekhuis (Christelijk Geref., Noordeloos).
De aanvang is om acht uur en er zal speciaal gecollecteerd worden voor de verdrukte christenen in Hongarije.
De inwoners van Scheveningen en Den Haag kunnen de Hervorming o.a. herdenken op woensdagavond vanaf 20.00 uur in de Hervormde Julianakerk aan de Kempstraat in Den Haag. Ds. J. C. Schuurman uit Putten en de Haagse predikant ds. H. Talsma zijn de herdenkers.
De bekende Haagse theoloog dr. W. Aalders voert het woord op een herdenkingsbijeemkomst, die op vrijdagavond 2 november gehouden wordt in Rijswijk (ZH.). Deze avond is belegd door „In de Rechte Straat" en begint om acht uur in de Johanneskerk aan de Dr. Colijnlaan 5.
De stichting „Spaanse Evangelische Zending" herdenkt de kerkhervorming in Dordrecht op vrijdagavond 2 november a.s. in de Christ. Geref. kerk aan de Singel in Dordrecht-Centrum. Om 20.00 uur begint de samenkomst. De sprekers zijn de predikanten J. Brons (Chr. Geref.) en A. Vroegindeweij, beiden uit Veenendaal, alsmede ds. D. Rietdijk van de Geref. Gemeente te Vlaardingen. Thema is: het drievoudig ambt van Christus en „Rome".
In Katwijk aan Zee komt men woensdag bijeen, ook onder auspiciën van de I.R.S., in de Oude Kerk aan de Boulevard. De samenkomst begint om 19.45 uur en de woordvoerders hopen te zijn de predikanten J. Vroegindeweij en J. Catsburg (Herv.) en H. C. van de Ent. (Chr. Geref.).
Amsterdammers gaan woensdag naar de bekende Oranjekerk aan de Van Ostadestraat 151 te Amsterdam. Daar luisteren zij vanaf 20.00 uur naar hun vroegere predikant: prof. dr. C. Graafland en naar de Gereformeerde (Verontruste) ds. W. C. vanden Brink uit Nieuw-Loosdrecht, alsmede naar de samenzang van drie christelijke koren.
In Almelo — en daarmee stoppen wij deze opsomming —kan men woensdag om half acht precies terecht in het kerkgebouw van de Geref. Gemeente aan de Knoopshöfte. De Chr. Geref. ds. G. Bouw uit Scheveningen en de Geref. Gem. predikant J. C. van Ravenswaay uit Arnhem voeren het woord, terwijl de daad is aan de bijeengekomen menigte om te offeren voor de interkerkelijke Spaanse Evangelische Zending.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 29 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Vele hervormingsdagbijeenkomsten in het gehele land

Bekijk de hele uitgave van maandag 29 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken