Bekijk het origineel

Overval met doperwten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Overval met doperwten

2 minuten leestijd

De 48-jarige winkelier W. de Boer uit de Prof. Holwerdastraat in Franeker, zijn echtgenote en hun 19-jarige dochter Henny hebben zondagavond laat enkele benauwde uurtjes moeten doorbrengen. Het drietal zat boven de woonkamer van de winkel toen er gebeld werd, de telefoon ging over. De heer De Boer nam op en een stem vroeg: kunt u mij ook vertellen hoeveel doperwten er in een blik zitten. Mevrouw De Boer, die was achtergebleven in de kamer met haar dochter, werd op hetzelfde moment belaagd door vier gem'askerde mannen met nylonkousen over het hoofd: „dit is een overval, wij willen geld", lieten zij weten. De heer De Boer zei dat er geen geld was, dat alles op de bank stond. Hierna volgde een vechtpartij, waaraan ook de 19-jarige dochter haar krachten wijdde. Zij kwam te vallen en een van de overvallers zette haar het mes op de keel..

Intussen had mevrouw De Boer kans gezien om via het balkon naar beneden te springen, waar ze werd opgevangen door een buurjongen die op ihet lawaai was afgekomen.

Inmiddels hadden de daders begrepen dat ze waren ontdekt en sloegen op de vlucht met medeneming van ƒ 175,-. Meer geld was er niet in huis. brandende sigaar het tafelkleed aan het smeulen gebracht. Toen zijn nicht, terugkomend van boodschappen, rook onder de deur van de kamer zag uitkomen waarschuwde zij haar broer. De bejaarde man was echter reeds door verEtikkiing om het leven gekomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 30 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Overval met doperwten

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 30 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken