Bekijk het origineel

DOOR PLEUN R.

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

DOOR PLEUN R.

1 minuut leestijd

TROOST:; Arnhem gaan. Ik ben benieuwd, hoe hij het er daar zal afbrengen. Ik weet het niet, maar ik geloof nooit, dat het goed zal gaan. Hij zal meer in de petoet zitten dan op een paard, schat ik".

„Ja, ja", zei Kees bedachtzaam, terwijl hij nadenkend op zijn pruim kauwde, „'t Is daar streng jongen, dat weet ik. Je hebt daarzo, in Arnhem, merakels gauw straf aan je broeik> Ik kan d'r van meepraten, Nee, Herman, je hebt gelijk, dat wordt huilen metsde pet op, voor die jongen van Legerstee. Alhoewel 't kan natuurlijk nog meevallen".

Herman knikte. „Natuurlijk, het is wel meer vertoond, dat kerels die d'r thuis niks van maakten, goeie soldaten werden. Maar geloven, ho maar. Maar, een ander praatje. Ik ga volgende week naar de Buitensluisse paardenmarkt. M'n baas markt daar twee paarden en nou moet ik mee. Dat is nou weer eens een keertje meegenomen. M'n baas zegt: Herman, zegt-ie. Jij kan met die paarden het beste overweg van al de knechten. Ga jij nou maar eens mee

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 30 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

DOOR PLEUN R.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 30 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken