Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

"Een'' zendingsmiddag bracht 21.000 gld op

2 minuten leestijd

De traditionele zendingsmiddag van de Gereformeerde Gemeente in Rijssen bracht een bijna even traditioneel groot bedrag op, namelijk ƒ 21.104. In de Zuiderkerk spraken ds. H. Rijksen uit Zoetermeer als voorzitter van de zendingsdeputaten n.a.v. Ps, 22 : 28 over de situatie in Nieuw Guinea en Zuid-Afrika.

Ds. A. Bregman uit Rijssen onderhield zijn gehoor n.a.v. 2 Cor. 13: 13 over de onbegrijpelijke genade en grote liefde Gods en toepassing door de H. Geest in het zendingswerk, en toegepast in het tekstwoord, in de zegenbede. De echtgenote van ds. G. Kuyt vertelde over de zegeningen, ondervonden op het zendingsveld waarna de vrouwenvereniging Dorcas met een toepasselijk gedicht aan ds. Rijksen 9000 gld. aanbood. Dat werd aangevuld met 1500 gld. door drie kleuterscholen van de Geref. Gemeenten en 6750 van lagere scholen.

Tenslotte bepaalde ds. E. Venema uit Drachten de bezoekers van deze zendingsmiddag bij Ps. 72: 16. Het werk der zending is te vergelijken met het zaaien van een handvol koren op de bergen: de mens kan niet veel zegening verwachten, maar God kan dit toch zegenen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 30 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 30 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken