Bekijk het origineel

IN DE GOUDE GAPER

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

IN DE GOUDE GAPER

1 minuut leestijd

MET TEKENINGEN VAN W. G. VAN DE HULST JR.
58. Daar schiet de schoutendienaar om de hoek, stuift met z'n stok het teken van zijn waardigheid, vooruit, ook recht op de Goude Gaper af. Hier moet hij ze wel vangen... Wég zijn ze! Hij blijft stil staan. Hij weifelt, zoekt — komt dan dichterbij. Ja, en als juffer Ursel nu roept utiit het raam, als ze nu maar even wijst naar het neergelaten zeil van de koekkraam, vlak tegenover haar, dan zijn de belhamels er gloeiend bij.

Och — die juffer Ursel! Als ze roepen wil, als ze wijzen wil, de nijdige, kribbige juffer Ursel — als ze de schoutenrakker ziet zo vlak bij zijn prooi, dan... Och, die juffer Ursel! Dan kan ze 't toch niet over haar hart krijgen, de kwajongens te verraden. Zs duikt wat terug; ze ziet de man-met-de-stok voorbijgaan, óók voorbijgaan aan de lichte buit onder 't zedl... Ze roept, ze wijst niet. En als hij weg is, lang weg is, verdwenen in de woelige warwinkel van de markt, komt er even, heel bang, heel voorzichtig, een jongenshoofd onder 't zeil uitkijken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 31 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

IN DE GOUDE GAPER

Bekijk de hele uitgave van woensdag 31 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken