Bekijk het origineel

V.S. Idaagt in Hanoi

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

V.S. Idaagt in Hanoi

1 minuut leestijd

WASHINGTON, woensdag — D* Verenigde Staten heeft Noordvietnam er dinsdag rofmeel besculdigd 't Ptrijse vredesaccoord van 28 januari te schenden door het overbrengen van grote hoeveelheden oorlo^materieel en troepen naar Zuid-Vietnam.

Het fninisterie van buitenlandse zaken heeft 26 oktober een protestnota overhandigd aan de vertegenwoordigers van Hanoi maar de beschuldiging eerst dinsdag bekendgemaakt. De woordvoerder van het ministerie, Robert J. Mccloskey, verklaarde dat de Noordvietnamese bestandsschendingen „bij ons gedachten wekken over de mogelijkheid van een Noordvietnamees offensief".

Hij voegde er aan toe: „Als Noordvietnam tot een belangrijke actie zullen we die in het licht van de omstandigheden moeten beoordelen". Mccloskey Verklaarde dat Noordvietnam thans beschikt over een troepenmacht van 170.000 man, onderverdeeld in bataljons of grotere eenheden. Dat is 20.000 man meer dan in januari van dit jaar. De cijfers zijn exclusief de Vietcong.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 31 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

V.S. Idaagt in Hanoi

Bekijk de hele uitgave van woensdag 31 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken