Bekijk het origineel

Bebouwing bij begraafplaats

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Bebouwing bij begraafplaats

2 minuten leestijd

Tijdens de raadsvergadering van Genemuiden vorige week had de heer K. Eenkhoorn (SGP) bezwaren tegen de notulen van de vorige vergadering. Zijns inziens was het SGP-standpunt inzake een nieuwe bouwverordening met betrekking tot het verplicht bijdragen in de kosten van een aan te leggen centraal tv. antennesysteem onjuist vastgelegd. De SGP is niet gebaat met een simpele vermelding dat zij principieel tegen is, maar wenst in de notulen ook een omschrijving van die principiële reden,. Door de voorzitter werd hierop toegezegd dat een en ander onderzocht zou worden.

Een volgend punt van discussie was een voorstel tort het verlenen van een subsidie voor de verlichting en een clubgebouw voor de nieuwe Ijsbaan. Voor de heer Eenkhoorn was het on-' aanvaardbaar dat deze nieuwe ijsbaan in de directe omgeving van de algemene begraafplaats ligt. Om deze reden zal hij geen enkel voorstel met betrekking tot deze ijsbaan steunen. In dit verband wees hij erop dat volgens hem destijds geen rekening was gehouden met een artikel van de wet op de lijkbezorging, dat zegt, dat het verboden is binnen een zekere afstand van een begraafplaats bebouwingen of bemalingen te plaatsen. Ondanks deze bezwaren werd het desbetreffende voorstel met overgrote meerderheid van stemmen aangenomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 31 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Bebouwing bij begraafplaats

Bekijk de hele uitgave van woensdag 31 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken