Bekijk het origineel

Israël hereid tot concessies

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Israël hereid tot concessies

2 minuten leestijd

LONDEN, woensdag — Israël is bereid concessies te doen en compromissen aan te gaan met de Arabieren, zo heeft de Israëlische ambassadeur in Londen, Michael Comay, dinsdagavond verklaard. Hij zei dat het standpunt van Israël na de oorlog was dat „wij directe besprekingen wensen over alle kwesties, zonder voorafgaande voorwaarden met het doel om een alles omvattend en contractueel vredesverdrag te sluiten, dat gabaseerd dient te zijn op verdedigbare en overeengekomen grenzen".
Hij zei, dat Israël niet bereid was het „Tsjechoslowakije van het Midden-Oosten te worden". Comay zei verder dat Israël bereid was ver-reikende compromissen aan te gaan, waaronder het terugtrekken uit de bezette gebieden. De vraag was echter terugtrekken tot waar. „Wij kunnen onze veiligheid niet in de waagschaal stellen en wij kunnen ook geen overeenkomst aanvaarden, die ons wordt opgelegd", zo zei hij. „Wij zullen concessies doen en compromissen aangaan met de Arabieren waar wij mee samen moeten leven. Comay sprak tijdens een diner van de anglo-Israëlische bond in Londen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 31 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Israël hereid tot concessies

Bekijk de hele uitgave van woensdag 31 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken