Bekijk het origineel

Nog minder olie Saoedi-Arabië

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Nog minder olie Saoedi-Arabië

2 minuten leestijd

CAIRO, woensdag — Saoedi-Arabië, de grootste olieproducent van het Midden-Oosten heeft aangekondigd dat het met ingang van donderdag 1 november de olieproduktie met nog eens 5 procent zal inkrimpen. Dit heeft het persbureau voor het Midden-Oosten meegedeeld.
De aankondiging van het verder dichtdraaien van de oliekraan door Saoedi-Arabië werd dinsdag in Cairo gedaan door de vertegenwoordiger van dit land bij de Arabische liga op een vergadering van de Arabische olieproducerende landen.
Sinds het uitbreken van de oorlog op 6 oktober had Saoedi-Arabië de produktie al eerder verminderd.De totale inkrimping bedraagt nu 26,5 procent. De Saoedi-arabische vertegenwoordiger Taber Radwan zei verder nog dat zijn land met ingang van december de produktie met vijf proc. per maand zal verlagen. De olieproduktie van Saoedi-Arabië bedroeg 8 miljoen barrel per dag. Na de inkrimping van de Arabische produktie ligt de wereldproduktie van olie op het ogenblik ongeveer 3 miljoen barrel per dag beneden de wereldbehoefte aan olie. Volgens het persbureau voor het Midden-Oosten is in Cairo overeengekomen „door te gaan met het gebruiken van de Arabische olie in de strijd voor de bevrijding van de bezette Arabische gebieden en het herstel van de rechten der Palestijnen". Op 17 oktober besloten de Arabische olielanden op een bijeenkomst in Koeweit tot een „progressieve vermindering" van de produktie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 31 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Nog minder olie Saoedi-Arabië

Bekijk de hele uitgave van woensdag 31 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken