Bekijk het origineel

Arabieren steunen Engeland

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Arabieren steunen Engeland

1 minuut leestijd

LONDEN, woensdag — Belangrijke olie-producerende landen hebben Groot Brittannië de vaste verzekering gegeven dat zij zullen trachten te verhoeden dat ons land schade ondervindt bij het verminderen van de olietoevoer uit het Midden-Oosten", aldus is dinsdag door premier Heath in het Lagerhuis gezegd.

De tijd was nog niet gekomen om benzine te gaan rantsoeneren, en er was genoeg olie in het land aanwezig voor 75 dagen en dan was er nog een voorraad genoeg voor 20 dagen onderweg, aldus de eerste minister. De door Heath aangeduide landen, die hij niet met name noemde zouden alles doen wat in hun vermogen lag om te voorkomen dat Groot Brittannië schade zou lijden door een tekort. De vaste verzekering, aldus is vernomen, zou in de paar laatste dagen zijn gegeven in het kader van een „diplomatieke activiteit op het hoogste niveau".

Wat men precies in Londen had beloofd is niet bekend. De voornaamste Britse olieleveranciers zijn Saoedie-Arable, Koeweit, Bahrein-, Irak en Libië. Over de olieproduktie in de bodem van de Noordzee zei de premier dat deze steeds meer op gang komt, als men haar zou kunnen opvoeren dan zal de regering hieraan de grootste prioriteit geven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 31 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Arabieren steunen Engeland

Bekijk de hele uitgave van woensdag 31 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken