Bekijk het origineel

DE PRUIKENMAKER EN DE PRINS

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

DE PRUIKENMAKER EN DE PRINS

2 minuten leestijd

met tekeningen van W. G. van de Hulst jr.

De grote pruik kijkt nijdig naar buiten. Wat is dat? Hier is toch het deftig herenlogement niet. Wèt? Staat die kereld nu stil voor de bal van zo'n paar blagen? Is dat behoorlijk? Past dat bij de deftigheid van de karos? ... Hij wil al nijdig schreeuwen: „Vort, kerel, vort!" maar dan ziet hij opeens, dat in het huisje, waarvoor de koets stilhield, een ja, ook een pruikenmaker woont.

Hij vergeet de blagen, hij vergeet z'n koetsier. Een pruikenmaker? Ha-ha-ha! Wat een sukkel moet dat zijn. Kijk zo'n huis? Kijk zo'n winkel! En op het uitstalluik buiten voor het raam, onder de luifel staan twee kleine, wit bepoederde pruikjes te kijk. Ha-ha-ha!

Neen, dan hij, hij-zèlf, de grote pruikenkunstenaar. Nu hij hier in de stad is gekomen om alle rijke mensen, die veel geld kunnen betalen, van pruiken te voorzien als 't grote trouwfeest van de prinses komt, nu krijgt die pruiken-knutselaar hier in dit kleine huisje natuurlijk niets meer te doen. Ha-ha-ha!... Hij wrijft zijn dikke vuisten van genoegen.

„In de drie kruUekens!" staat er op de luifel... Wat 'n spreuk!... Ah, daar komt hij zélf op de stoep, het pruikenmakertje. Hij kijkt eerbiedig over zijn bril en maakt een diepe buiging. Hij denkt zeker, dat er een hoge sinjeur hem een pruik komt bestellen! Ga weg, dwaas! Ik, — ik word de pruikenkoning van de stad. „Doorrijden! Vlug!... Wat doe je hier eigenlijk!" schreeuwt hij zijn koetsier toe. De madammekens, bijeengescholen aan de stoepbank onder de luifel, kijken met grote, verwonderde ogen naar die voorname heer in de koets, met zijn grote pruik: Wat mooi alles! En die vriendelijke koetsier maakt een knipoogje tegen hen. en dat jongetje achterop lacht tegen hen. Wat aardig!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 31 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

DE PRUIKENMAKER EN DE PRINS

Bekijk de hele uitgave van woensdag 31 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken