Bekijk het origineel

Chr. Jongeren Verbond in lage Vuursche

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Chr. Jongeren Verbond in lage Vuursche

2 minuten leestijd

Het Christelijk jongeren verbond, aangesloten bij de YWCA en de YMCA is in Lage Vuursche begonnen met de bouw van een internationaal conferentiecentrum, waar binnen het kader van de eigen organisatie vormingscursussen en conferenties zullen worden gehouden.

Ter wille van een sluitende exploitatie zal het centrum ook door derden kunnen worden gebruikt voor conferenties e.d. Het nieuwe centrum vormt een uitbreiding van het reeds sinds 1926 in Lage Vuursche in gebruik zijnde conferentieoord ,,Ernst Sillem Hoeve". Het nieuwbouwplan, dat in drie fasen zal worden uitgevoerd, gaat rond 2,4 miljoen gulden kosten. Het ministerie van CRM heeft hiervoor een (éénmalige) investeringssubsidie van ƒ 750.000 verleend.

Met de nieuwbouw is begonnen in het jaar, dat het Christelijk jongeren verbond (met 35.000 leden) 120 jaar bestaat en daarmee de oudste Nederlandse jeugdorganisatie is.

Het nieuwe centrum (met een accommodatie van 120 bedden) zal voor 50 procent door het CJV of de YMCA (kunnen) worden gebruikt. Gedurende de rest van de tijd zal het ter beschikking worden gesteld voor bedrijfskaders, studieconferenties e.d. van derden. Het gehele project zal in 1976 zijn voltooid.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Chr. Jongeren Verbond in lage Vuursche

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken