Bekijk het origineel

Onderzoek naar verleden van Gerald Ford

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Onderzoek naar verleden van Gerald Ford

2 minuten leestijd

WASHINGTON — Het onderzoek van de FBI naar het verleden van Henry Ford, kandidaat voor het Amerikaanse vice-presidentschap, roept vragen op, waarop een antwoord moet komen. Eén van de beweringen over Ford houdt in dat hij politieke gunsten verleende in ruil voor financiële bijdragen. Dit is woensdag bekendgemaakt door de democratische senator Howard Cannon, voorzitter van de senaatscommissie, die hoorzittingen houdt over de benoeming van Ford.

Deze kwesties zullen donderdag ter sprake komen, als de senaatscommissie begint met de hoorzittingen. Cannon maakte zijn opmerking nadat zijn commissie kennis had kunnen nemen van 1.700 getypte velletjes over Ford, die door 350 agenten van de FBI waren samengesteld. Een. republikeins commissielid, Marlow Cook, zei dat hij in de stukken niets had gezien dat Ford in moeilijkheden zou kunnen brengen.

Cannon zei dat de beschuldigingen over geldelijke beloning voor politieke diensten van anderen afkorristig zijn van Winter-Berger, een lobbyist in Washington, die ook beschuldigingen heeft geuit. Winter-Berger heeft in een beëdigde verklaring meegedeeld dat Ford een bedrag van 15.000 dollar, dat hij over een periode van drie jaar had geleend, nooit heeft terugbetaald. Ford zal ook ondervraagd worden over zijn rol bij het verhullen van de herkomst van bijdragen aan de verkiezingscampagnes van zijn republikeinse collega's in het huis van afgevaardigden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Onderzoek naar verleden van Gerald Ford

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken