Bekijk het origineel

Maak Veluwe proefgebied nationaal landschapspark

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Maak Veluwe proefgebied nationaal landschapspark

2 minuten leestijd

De recreatie-gemeenschap Veluwe heeft staatssecretaris Meijer van CRM aangeboden de Veluwe te laten fungeren als proefgebied voor nationale landschapsparken. Vertegenwoordigers van de gemeenschap hadden woensdag een langdurig onderhoud met de heer Meijer, tijdens diens werkbezoek in aan de Veluwe.

De staatssecretaris kondigde na afloop van zijn bezoek In Apefdoorn aan, dat begin volgend jaar zal worden bekendgemaakt op welke gebieden de keuze is gevallen. Hij heeft de provinciale besturen gevraagd hem daarin te adviseren.

Momenteel is een rijkscommissie bezig met dè bestudering van de vraag of het mogelijk is nationale parken en nationale landsohapspartoen te stichten. Begin 1974 zal deze commissie twee interim-rapporten uitbrengen.

Staatssecretaris Meijer zei verder, dat een interdepartementale commissie een algemene kampeerwet zal voorbereiden. Die wet is nodig, aldus de bewindsman. omdat versnippering blijkt te zijn opgetreden inzake de .kampeermaatregelen op provinciaal en gemeentelijk niveau. In de wet zullen onder meer worden geregeld de plaats van de kampeerterreinen, de kampeermiddelen, de zorg voor landschap en milieu en de juiste rechtsverhouding tussen kampeerders en exploitanten van kampeerplaatsen.

MILIEUBEHOUD

De heer Meijer is van plan, veel aandacht te besteden aan de relatie tussen recreatievoorzieningen en openbare vervoersvoorzieningen'. „Er is op dit gebied nog veel te verbeteren."

Wat betreft de openbare recreatie in de natuuïibesoherminig merkte hij op, dat voorrang moet worden gegeven aan het behoud van het mlldeu. Dat kan betekenen, dat voor de openbare recreatie een pas op de plaats nodig is, aldus de staatssecretaris. 50-jarige leeftijd, ging de Woerdense brigadier van politie de heer G. A. Huisman, na bijna 40 .jaar in overheidsdienst te zijn geweest en 27 jaar bij de gemeentepolitie te Woerden te hebben gediend, met functioneel leeftijdsontslag. Dinsdag nam hij tijdens een gezellig samenzijn afscheid van zijn collega's. In 1940 trad hij in dienst van de polatie te Den Haag, waar hij in de Kerstnacht van 1944 door de Duitsers wegens verzetacties werd gearresteerd. Hij werd op 10 april 1945 door de Canadezen te Hannover bevrijd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Maak Veluwe proefgebied nationaal landschapspark

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken