Bekijk het origineel

WONINGVERBETERING EN SUBSIDIE

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

WONINGVERBETERING EN SUBSIDIE

Schaefer schrijft gemeenten

2 minuten leestijd

staatssecretaris J. L. N. Schaefer van Volkshuisvesting en ruimtelijke ordening heeft er bij de gemeentebesturen op aangedrongen, dat zij een actief gebruik maken van hun bevoegdheid om eigenaren van particuliere woningen

Dezer dagen had op de werf van De Groot en Van Vliet te Ridderkerk een spectaculaire en zeker niet alledaagse tewaterlating van een zeeschip plaats.. die duidelijk gebreken vertonen, aan te schrijven, waarbij die eigenaren worden gewezen op hun plicht de woningen in overeenstemming te brengen met de eisen van de bouwverordening.

Om actief te kunnen optreden zullen de gemeenten eerst moeten overgaan tot strikte naleving van de voorschriften die de woningwet bevat wat betreft onderzoek van het woningbestand. Daarbij kunnen systematisch — te beginnen met de meeste bedreigde buurten en wijken — slechte woningen worden opgespoord, aldus heeft dinsdag het ministerie meegedeeld.

Bij het aanschrijven zullen de gemeenten de eigenaren tevens kunnen wijzen op de subsiediemogelijlcheden voor het aanbrengen van verbeteringen Han woningen, die het karakter dragen van modernisering. Een combinatie van de werkzaamheden voor opheffing van achterstallig onderhoud en die voor modernisering kan voor de huiseigenaar kostenbesparend zijn. Indien eigenaren besluiten tot gezamenlijke — .•rtraat- of bloksgewijxe — woningverbetering kan bovendien de gemeente financiële steun van -Ie rijksoveraeid krijgen voor de verbetering van de woonomgeving, aldus het ministerie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

WONINGVERBETERING EN SUBSIDIE

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken