Bekijk het origineel

Ds. J. van Sliedregt in Bilthoven begraven

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Ds. J. van Sliedregt in Bilthoven begraven

Velen betuigden deelneming

5 minuten leestijd

Donderdagmiddag werd onder grote belangstelling ds. J. van Sliedregt te Bilthoven op de begraafplaats „Den en Rust" ten grave gedragen. Vooraf werd in de Nieuwe Kerk in Zeist een rouwdienst gehouden, die door plm. 900 mensen werd bijgewoond.

Ds. H. Vreekamp, Hervormd predikant in Oosterwolde, die vicaris bij ds. Van Sliedregt is geweest, bediende aldaar het Woord. Hij las Gen. 32 vers 22 tot 31 en 2 Cor. 5 vanaf vers 11. De tekst was genomen uit 2 Cor. 5 vers 21. Dit was ook de tekst van het voorstel (de proefpreek) van ds. Van Sliedregt in 1938 geweest. Ds. Vreekamp zei „Het geheim van het leven van ds. Van Sliedregt was de eenzaamheid, de verborgen omgang met God. Zijn leven was een weg der eenzaamheid".

Nadat ds. Vreekamp op heldere en duidelijke wijze de tekst ontvouwd had, volgden er nog enkele toespraken. Eerst sprak ouderling Van Oudheusden uit Bilthoven, de laatste gemeente, die ds. Van Sliedregt heeft mogen dienen. Hij sprak o.m. over de band die gegroeid was in die paar jaar tussen predikant en gemeente en van de bijzondere gedrevenheid van de overledene op de kansel.

MIJN KONING
Daarna voerde ds. J. de Lange, Hervormd predikant te Rijssen en tweede voorzitter van de Geref. Zendingsbond waarover ds. Van Sliedregt nog onlangs in het Geref. Weekblad had geschreven. Wij letten alleen maar op de dingen, die wij zien en dan zijn wij in deze dagen geheel verslagen, maar de overledene zou zeggen: „Spreek maar over mijn Koning. Die koning blijft. Wij mogen de draad opnemen en verder gaan".
Ds. De Lange sprak ook nog over het bijzondere hart dat ds. Van Sliedregt had voor de zending.

Daarna werd gesproken namens de negen gemeenten, die ds. Van Sliedregt heeft gediend door ds. D. J. van Dijk uit Woudenberg, oud-zendingspredikant uit Indonesië. Hij zei, dat ds. Van Sliedregt voluit een dienaar was van het Goddelijke Woord. Hij was een graver. Hij leerde dat van de Heilige Geest en hij groef niet alleen, maar hij deelde ook uit. Er zat voedsel in zijn prediking, zowel voor beginnelingen, als voor gevorderden. Hij was ook een groot catecheet en herder. Hij verstond het leiden.

AANWEZIGEN
Gezongen werd uit de Psalmen 42, 116 en 66. Onder de aanwezigen bevonden zich vele afgevaardigden van zendingsinstanties, van de Raad van de Zending van de Geref. Kerk in Baarn, van Nederlandse Zendingsraad, van de Herv. Synode in de persoon van dr. A. H. van den Heuvel en van allerlei Herv.-Geref. bonden. Verder merkten wij op het bijna voltallige hoofdbestuur van de Geref. Zendingsbond, oudhoofdbestuursleden, oud-zendingsarbeiders en vele predikanten o.a. ds. W. L. Tukker, ds. H. G. Abma, dr. H. Bout, prof. C. Graafland.

Aan het graf sprak de oudste zoon van ds. Van Sliedregt die uit Indonesië was overgekomen.
Ds. Vreekamp sprak nog een enkel woord nadat hij eerst een gedeelte uit Openbaringen 5 had gelezen. Ook sprak hij de Geloofsbelijdenis, waarbij hij in het bijzonder de Toradjakerk en de Hervormde Kerk van Oost-Afrika betrok. Samen zong men nog Psalm 68 vers 10. Een lange rij wachtenden maakte zich daarna op om de familie te condoleren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Ds. J. van Sliedregt in Bilthoven begraven

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken