Bekijk het origineel

IN DE GOUDE GAPE

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

IN DE GOUDE GAPE

2 minuten leestijd

60 Het vToIijke tweetal met de haarstrikken, Greetje de groene en Keetje, de rode, speelt op de stoep van de Goude Gaper. Ze vinden liet jammer, dat juffer Anne-Marie "t zo druk heeft. Tijd om met hen te spelen, heeft ze helemaal niet. En als ze maar alleen was in de winkel, zouden ze zeker binnenwippen. Nu met juffer Ursel óók achter de toonbank, durven ze niet. Maar Anne-Marie ziet de vrolijke kinders wel. O, en haar hart IS goed genoeg hen eens even te pakken, even te stoeien met hen, maar de klanten en haar zuster. Nou ja, maar dan zal ze hen loch even ieder een lekkere pijp drop toestoppen voor 't feest. Ze wenkt hen. En tussen twee dikke boerinnen door dringen ze naai binnen, krijgen 't lekkers, sornien er weer mee naar buiten als twee jonge hondjes die bij de slager een been machtig werden. „Zuinig toch! Zuinig!" gromt juffrouw Ursel, als ze 't ziet. „Jij ook altijd met je weggeverij" En de boermnen krijgen zalf vooi zieke kippen, en een oude lapjeskoopman pillen voor het hoesten, en een dienstmeisje kruiden voor de kiespijn... En in de toonbanklade rinkelt het geld. O, in de oren van juffer Ursel is dat muziek. Geld!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

IN DE GOUDE GAPE

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken