Bekijk het origineel

Geref. synode moet zich uitspreken over 2 procents-actie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Geref. synode moet zich uitspreken over 2 procents-actie

2 minuten leestijd

Op 15 en 16 november a.s. zal de Gereformeerde Synode het werk van zending, werelddiakonaat en ontwikkelingssamenwerking bespreken. De synode zal zich onder meer moeten uitspreken over de kwestie van de 2 procent uit kerkelijke inkomsten voor ontwikkelingssamenwerking, waartoe de assemblee van de Wereldraad van kerken in 1968 in Uppsala heeft opgeroepen.

De Gereformeerde zending neemt met de commissie voor ontwikkelingssamenwerking een ander standpunt in dan het Gereformeerd werelddiakonaat. De eerste twee bepleiten invoering van 2 procent van het kerkelijk budget en besteding van 75 procent van die gelden via het Ontwikkelingsfonds van de Wereldraad van Kerken. Het Gereformeerd werelddiakonaat stelt de synode voor opnieuw aan de kerken te vragen de bijdragen voor het werelddiakonaat te verhogen. Het Gereformeerd werelddiakonaat zou dan een bepaald percentage van zijn inkomsten in overleg met de zending willen bestemmen voor ontwikkelingssamenwerking in de derde wereld. Beide voorstellen staan vermeld in het rapport aan de Gereformeerde synode dat voor het grootste deel over ontwikkelingssamenwerking handelt.

RACISME
Er is ook een concept-rapport gereed gekomen over het Gereformeerde standpunt ten aanzien van het Wereldraadsprogramma ter bestrijding van het racisme. In opdracht van de synode van Dordrecht 1971/1972 heeft een commissie van de drie deputaatschappen voor oecumenische aangelegenheden, diakonaat en zending een concept-rapport opgesteld. Dat concept zal 8 november a.s. door de drie deputaatschappen worden besproken. Het ligt in de bedoeling het definitieve rapport in de komende weken aan de synode voor te leggen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Geref. synode moet zich uitspreken over 2 procents-actie

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken