Bekijk het origineel

Vakcentrales achter hun delegatie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Vakcentrales achter hun delegatie

2 minuten leestijd

UTRECHT — De drie verbondsraden van de vakcentrales hebben gisteravond in Utrecht op een gecombineerde vergadering ingestemd met het beleid van hun vertegenwoordigers bij het - mislukte - overleg over een centraal akkoord. Dat gebeurde unaniem.

Eveneens unaniem werd besloten tot een gecoördineerd beleid van vakcentrales en aangesloten bonden op het niveau van de bedrijfstakken en ondernemingen. De uitgangspunten die de werknemersorganisaties in het centraal akkoord verwezenlijkt hadden willen zien, vormen ook de basis voor de cao-onderhandelingen.
De cao-onderhandelingen zullen waarschijnlijk niet voor 26 november beginnen, aangezien de gemeenschappelijke gedragslijst de komende drie weken eerst nog ter discussie wordt gesteld in de aangesloten bonden.

GERING
De voorzitter van het overlegorgaan van NVV. NKV en CNV, de heer W. Kok, zei gisteravond, dat de onderhandelingsmarge uiterst gering is, omdat de vakcentrales in hun voorstellen al de uiterste terughoudenheid hebben betracht. Vooral de voorstellen met betrekking tot de verdeling van de loonsverbetering wegen voor de vakbeweging bijzonder bezwaar. „Daar valt nauwelijks wat aan te veranderen", aldus de heer Kok.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Vakcentrales achter hun delegatie

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken