Bekijk het origineel

NEDERLAND BEREID TOT DEELNAME

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

NEDERLAND BEREID TOT DEELNAME

EEG-Topconferentie

2 minuten leestijd

Nederland is bereid deel te nemen aan een topconferentie van staats- en regeringsleiders van de EEG-landen, nog voor het einde van dit jaar. Premier Den Uyl heeft dit gezegd in een gesprek, dat hij donderdag had met de Franse ambassadeur in ons land, lJcques Senard.

Nederland wil nog geen definitief standpunt innemen over een voortgezet top-overleg in de toekomst. Daarover kan nog overleg plaatsvinden, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Tijdens het gesprek heeft de Franse amibassadeur aan premier Den Uyl een brief overhandigd van de Franse president Pompidou, waarin deze voorstelt nog voor het einde van het jaar een EEG-topconferentie bijeen te roepen. Op deze conferentie zouden nadere regels opgesteld moeten worden voor een regelmatig overleg op topniveau.
President Pompidou kwam eind september voor het eerst met het idee van regelmatige conferenties. Hij zei toen voorstander te zijn van besprekingen met regelmatige tussenpozen, maar niet al te veel en met de hoogste verantwoordelijken.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken liet daarop in een eerste reactie weten, dat Nederland Europese topconferenties slechts nuttig acht, wanneer ze niet teveel worden gehouden. Bij regelmatige conferenties ontstaat het gevaar, dat teveel een onderonsje wordt van grote landen, die beslissingen nemen zonder de kleine landen, zo zei men bij het ministerie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 3 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

NEDERLAND BEREID TOT DEELNAME

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 3 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken