Bekijk het origineel

Van Dis wil gegevens over ontheffingen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Van Dis wil gegevens over ontheffingen

ZONDAGSRIJVERBOD

2 minuten leestijd

Het Tweede-Kamerlid C. N. van Dis (SGP) wil graag op de hoogte gesteld worden van de wijze, waarop de rijksverkeersinspecties ten aanzien van predikanten en kerkgangers ontheffingen verlenen van het zondagsrijverbod.

Bij het Kamerdebat van woensdag over het zondagsrijverbod, heeft hij een motie ingediend om ten aanzien van kerkgangers en predikanten, die anders niet ter kerk zouden kunnen gaan, een royaal ontheffingsbeleid te voeren. Staatssecretaris Van Hulten van Verkeer en waterstaat en premier Den Uyl waren toen niet bereid veel toezeggingen in die richting te doen.
De heer Van Dis bracht evenwel zijn motie nog niet in stemming, daar hij eerst meer zicht wilde hebben op de wijze, waarop in de praktijk het ontheffingsbeleid wordt gevoerd. Mocht dit beleid zo stringent zijn, dat dit voor bepaalde predikanten en groepen kerkgangers grote problemen zou opleveren, dan wil hij met deze gegevens gewapend, zijn motie alsnog in stemming brengen.
Om dit te kunnen beoordelen heeft hij concrete gegevens uit het heel land nodig. Hij verzoekt daarom alle belanghebbenden, hem deze gegevens te verschaffen. Men kan deze zenden aan de SGP-fractie, Binnenhof 1a te 's Gravenhage.
Het bestuur van de Ned. Hervormde Evangelisatie op gereformeerde grondslag te Moordrecht, heeft inmiddels een oproep doen uitgaan tot adhesie aan de door de heer Van Dis ingediende motie. Het bestuur verzoekt met klem, iedereen die deze motie onderschrijft, een adhesiebetuiging te zenden aan de SGP-fractie in Den Haag.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 3 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Van Dis wil gegevens over ontheffingen

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 3 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken