Bekijk het origineel

Promotie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Promotie

2 minuten leestijd

Donderdag is aan de VU te Amsterdam de heer C. van der Poort gepromoveerd op „Gamba, een onafhankelijke kerk in Zaïre, een onderzoek naar structuur en functionering". Dr. Van der Poort promoveerde in de rechtsgeleerdheid bij prof. dr. J. W. SchoorI en prof. dr. J .Blauw.

Enkele stellingen: "Bij de studie van het verschijnsel van de onafhankelijke kerken in Afrika is door een sterke belangstelling voor het zgn. profetisch-messianistische karakter van deze kerken dit — In wezen toch tot de vormen van religieuze beleving behorende kenmerk — te veel als fundamentele karakteristiek van het verschijnsel opgevat". (I) en „Hoewel de de nieuwe regeling i.v.m. de polygamie, zoals die nu van kracht is in de „Reformed Church of East Africa" waarbij reeds polygaam gehuwden wel gedoopt kunnen worden, maar geen ambt kunnen bekleden, wel een verbetering vormt in vergelijking tot de vroegere, kan deze op langere termijn geen wezenlijke bijdrage leveren aan de oplossing van het zgn. „vraagstuk van de polygamie". (17).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Promotie

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken