Bekijk het origineel

Nieuw stadkantoor te Ede

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Nieuw stadkantoor te Ede

2 minuten leestijd

Er komt schot in die plannen van het Semeemftebestuur van Ede om tot realiseriing van een nieuw stadskantoor te komen, maandag had de aanbesteding plaats met als laagste inischrijver de firma Kiinkkelder uit Arnhem. Voor een bedrag van ƒ 11.297.800,- exclusief BTW gaat deze firma het bouwkunidige gedeelte hdervan bouwen. De firma Kinkkelder die al eerder de nieuwe gemeentehuizen van Oosterbeek en Amhem heeft gebouwd en ook het provinciehuis van Arnhem heeft gerestaureerd, gaat beiglnoen zodra er definitief goedkeuring van GedeDuteerde Staten is.

Wethouder H. Alberts deelde op een persconferentie mee dat zodra er beliseringstijd van 30 werkmaanden geregonnen wordt met de bouw op een reakend moet worden.

In het raadsvoorstel van mei 1972 werd er door de gemeenteraad een totaal bedrag van ƒ 20.750.000 uitgetrokken voor een compleet ndeuw gemeentehuis. Thuis is dat door de inflatie en andiere bouwkosten verhogende factoren een bedrag geworden van bdjna 23 miljoen. Wat straks over drie jaar de definitieve eindprijs zal zijn kon wethouder Alberts niet meedelen. Verwacht mag worden dat dit aanmerkelijk hoger zal liggen. Het wachten is nu op toestemming van Gedeputeerde Staten van Gelderland. Het gemeentebestuur verwacht een snelle goedkeuring gezien de vele posiitieve contacten die hierover al tussen het gemeentebestuur en GS in het verleden zün geweest

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Nieuw stadkantoor te Ede

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken